Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rahat ei riitä: (Takuu-Säätiö: Vaikeuksien tunnistaminen)

Kun laskun eräpäivä lähestyy eikä rahaa laskun maksamiseen ole, ota heti yhteyttä velkojaan ja sovi uusi maksupäivä. Kirjaa esim. laskuomakkeelle milloin olet ottanut yhteyttä, kenen kanssa olet sopinut ja uusi eräpäivä. Varsinkin pienimääräisten laskujen osalta eräpäivän siirto onnistuu varsin helposti. Jos näyttää siltä, ettet eräpäivän siirrosta huolimatta pysty maksamaan laskua yhdellä kertaa, tee maksusopimus laskun maksamisesta erissä ja sovi erien eräpäivät. Kirjaa maksusopimus esim. alkuperäisen laskun taustalle, milloin sovittu ja kenen kanssa, erät ja eräpäivät.

Esim. matkapuhelin-operaattoreiden nettisivuilla on automaattisia toimintoja, joilla voi eräpäivää ennen netin kautta pyytää maksuaikaa laskulle. Kannattaa tarkistaa myös muiden velkojien kotisivuja tällaisen toiminnon varalta. 

Uuden eräpäivän sopiminen tai maksusopimus kannattaa koska:

  1. saat maksuaikaa
  2. velkoja huomaa että haluat hoitaa laskusi
  3. vältyt useimmiten viivästyskorolta
  4. vältyt laskun siirtymisestä perintätoimistolle ja siten perintäkuluilta

Älä masennu, älä jätä karhukirjeitä avaamatta, avaa kaikki ja ota yhteys velkojaan tai perintätoimistoon, verottajaan, tuomioistuimeen tai ulosottoon ja sovi asiat. Mappaa laskut, karhut ym. kirjeet aikajärjestykseen ja kirjaa niihin mitä on sovittu ja milloin, jos käytät sähköpostia, tulosta se ja mappaa laskun yhteydessä. Kun saat asian maksettua, siirrä se maksettujen mappiin ja pyri siihen että maksettujen mappi muuttuu paksummaksi kuin maksamattomien!

Huolehdi laskun maksamisesta uuteen eräpäivään mennessä. Uuden eräpäivän ja maksuajan sopiminen toistamiseen on hankalampaa mutta ei suinkaan mahdotonta

Erityisen tärkeää on eräpäivän siirtämisestä sopiminen ilman tuomiota ulosottokelpoisten saatavien osalta, koska ne siirtyvät perintätoimistolle ja ulosottoon nopeasti. Mikäli lasku voidaan periä ilman tuomiota, se yleensä mainitaan laskussa (ei välttämättä, tarkista edellistä linkistä!)

Tällaiset laskut ovat erityisen tuottoisia perintätoimistoille, joten pyydä eräpäivän siirtämistä ennen alkuperäistä eräpäivää niin vältyt saatavan siirtymisestä perintätoimistolle ja sitä kautta perintäkuluista.

Velkojan yhteystiedot/henkilöt löytyvät laskusta!

Vinkki: Hanki itsellesi kansio maksamattomia ja maksettuja laskuja varten, maksettavat laskut eräpäivän mukaan ja maksetut maksupäivän mukaan järjestettynä, maksusopimukset aina seuraavan maksamattoman erän eräpäivän mukaisesti; näin maksujen seuranta helpottuu!

Usein velkoja lähettää uuden laskun uudelle sovitulle eräpäivälle tai maksusopimuksen ja/tai laskut sovituille maksuerille.

"Krooninen" tulojen riittämättömyys:

Jos laskujen eräpäiviä joutuu koko ajan siirtämään ja tekemään maksusopimuksia, eikä eräpäiviä ja maksusopimuksia pysty noudattamaan, on syytä ottaa yhteyttä velkaneuvontaan, varsinkaan jos omaa taloutta koskevassa osiossa esitetyt neuvot eivät auta.

Katso: Takuu-Säätiö: Miten liikkeelle

Takuu-Säätiön sivustolta löytyy ohjeita veloista selviytymiseen ja Takuu-Säätiön takauksesta. Hyvät käytännön ohjeet löytyvät Vantaan kaupungin sivuilta, josta löytyy myös takaushakemus ja siihen tarvittavat liitteet. Sosiaalinen luototus voi myös olla apu määrältään "pienemmissä" järjestelyissä, esim. pikavippikierteestä ulos pääsemisessä.

Maksa ainakin nämä: Jos laskunmaksu tekee tiukkaa, kannattaa miettiä tarkkaan, mitkä laskut on kiireellisintä yrittää hoitaa kaikesta huolimatta. Lue, mitkä laiminlyönnit johtavat nopeimmin perintään. Taloussanomat 27.05.2010

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä!

©2019 DebtLex - suntuubi.com