Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ulosotto:

Velkojan ei tarvitse välttämättä paljoakaan tietää ulosotosta, riittää kun toimittaa maksutuomion ulosottolähetteellä ulosottovirastoon ulosottomiehen ulosmitattavaksi.

Kun laskusta on vahvistettu täytäntöönpanokelpoinen tuomio, eikä velkoja saa maksua tai asiaa muuten sovita, siirtyy tuomio (valkojan tai perintätoimiston hakemuksesta) ulosottoon täytäntöönpantavaksi.

Ulosotolla on hyvät kotisivut, joista löytyy tietoa velallisen asemasta ulosotossa, maksusuunnitelman teosta ulosoton kanssa, omaisuuden ja palkan ulosmittauksesta, sekä varattomuudesta josta seuraa luottotietomerkintä.

Tärkeätä on, että jos velallinen on laskun osalta tähän mennessä välttynyt luottotietomerkinnältä, ulosotosta tulee sellainen (kohta 5), jos velallinen todetaan varattomaksi tai tuntemattomaksi. Siis jos velallinen hoitaa laskun tai saatavan korkoineen ja kaikkine kuluineen ulosottomiehelle, vaikka pitkänkin ajan kuluessa maksuvaransa puitteissa, ulosotosta ei tule luottotietomerkintää. Tämä osaltaan tehostaa velallisen halua pysyä poissa varattomuusmerkinnän saaneista, koska se merkitsee suuria vaikeuksia esim. luoton ja vuokra-asunnon saannissa.

Velkoja voi tietenkin niin halutessaan toimittaa ulosottomiehelle tiedon velallisen mahdollisesta omaisuudesta tai työpaikasta tai muista tuloista. Harvoin kuitenkaan velkojalla on aikaa tai mahdollisuuksia näiden selvittämiseen. 

©2019 DebtLex - suntuubi.com