Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sosiaalisille luotoille on kysyntää

Kunnat ovat lämmenneet hitaasti sosiaalisille luotoille. Vähävaraisille tarkoitettuja luottoja myöntää 23 kuntaa. Salo ja Kouvola ovat liittymässä joukkoon. Lue: Kansan Uutiset 01.02.2012

Yksityishenkilön velkajärjestelyyn halutaan muutos

Oikeusministeriö haluaa uudistaa lain yksityishenkilön velkajärjestelystä. Keskeisin ministeriön asettaman työryhmän ehdottama muutos on, että velalliselta perittävä rahamäärä joustaisi tulojen mukaan. Lue: Taloussanomat 08.03.2011 samasta asiasta myös Nelonen.

Työryhmä uudistaisi velkajärjestelyä nykyistä joustavammaksi

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyt kasvussa

Viime vuonna käräjäoikeuksiin jätettiin 3 257 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta eli 334 enemmän kuin edellisvuonna, Tilastokeskus kertoo.

Lue: Verkkouutiset 15.02.2011

Yhä useampi suomalainen hakeutui velkajärjestelyyn

Velkäjärjestelyä hakeneiden yksityishenkilöiden määrä kasvoi tammi-syyskuussa. Tilastokeskuksen mukaan hakemuksia jätettiin käräjäoikeuksiin 2 280 kappaletta eli 156 enemmän kuin viime vuoden vastaavaan aikaan. Takuu-Säätiö arvelee, että syynä hakemusmäärän kasvuun voi olla velkajärjestelyohjelman lyhentyminen kolmeen vuoteen. Lue: YLE.fi 15.11.2010

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyt lievässä kasvussa

Tammi-kesäkuussa jätettiin käräjäoikeuksiin 1 609 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta.

Hakemuksia jätettiin 95 enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

Lue: Verkkouutiset 16.08.2010

Velkajärjestelyssä on vielä järjestelemistä

Ylivelkaantuneille oli elokuun ensimmäinen päivä ilahduttava päivämäärä: velkajärjestelyn maksuohjelman voi saada nyt lyhenemään viidestä vuodesta kolmeen vuoteen. - Naru on tiukasti kaulassa, mutta ei ihan henki mee, kuvasi uudistuksen vaikutusta muuan yrittäjä Ylen uutisissa.
1990-luvun suuren laman jälkiä on paikkailtu vuosien aikana myös velkajärjestelyin. Urakka on edelleen kesken. Lue: Etelä-Suomen Sanomat 05.08.2010

"Sosiaalinen luotonanto"

Syksyllä (2010) on mahdollisesti tulossa uusi toimija Takuusäätiön ja sosiaalitoimiston luototuksen rinnalle:

Edullinen laina mulle, korko sulle

"Olen työssäkäyvä helsinkiläisnainen. Haluan lainata keittiöremonttia varten 5000 euroa kahden vuoden maksuajalla."

Lainaisitko? Varsinkin jos saat määrittää itse koron - ja saat kaupan päälle hyvän mielen?

Pankkien ja pikavippiyhtiöiden markkinoita on tullut jakamaan uusi peluri: sosiaaliseen luotonantoon bisneksensä perustava Lainaaja-palvelu.

Toukokuun lopulla perustettu Lainaaja-palvelu aukeaa syksyllä.

Lue: Talouselämä 10.06.2010

Velkajärjestelyhakemusten määrä jatkaa kasvuaan

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyistä jätettiin käräjäoikeusiin 817 hakemusta tammi-maaliskuussa. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä velkajärjestelyhakemuksia jätettiin 745 kappaletta, joten hakemusten määrä kasvoi lähes kymmenen prosenttia.  Lue: YLE.fi 17.05.2010

Velkajärjestelyihin luvassa helpotuksia

Velkajärjestelyn maksuohjelman kesto lyhenee nykyisestä.

Hallitus esittää eduskunnalle, että maksuohjelman kesto olisi useimmiten kolme vuotta nykyisen viiden vuoden sijaan. Maksuvarattomien velallisten niin sanottu nollaohjelma olisi edelleen viisi vuotta, jotta mahdollista ansaintakyvyn parantumista voidaan seurata riittävästi.

Lue HS.fi 29.04.2010, myös Verkkouutiset 29.04.2010

Tässä uusi malli velkojen järjestelyyn (Klikkaa myös Lue Lisää)

Vapaaehtoiset maallikkotyöntekijät voivat tavoittaa ja auttaa vaikeisiin maksu- ja velkaongelmiin joutuneita henkilöitä.

Omille jaloille -projekti on tavoittanut tähän mennessä noin 500 tuettavaa. Vapaaehtoistyöntekijöitä on toiminnassa noin 50, ja he työskentelevät 21 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Kaikkiaan heitä koulutettiin 123. Raha-automaattiyhdistys rahoitti projektia vuosina 2007–2009 ja se myönsi myös jatkorahoituksen vuosille 2010–2011 toiminnan vakiinnuttamiseksi osaksi järjestökentän pysyvää toimintaa.

Radio Nova 04.03.2010

Ylivelkaantuneiden velkapiina lyhyemmäksi? IS 18.04.2009 Lue tästä!

"Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) on valmis harkitsemaan velkajärjestelyn maksuohjelman lyhentämistä. Nykyinen viiden vuoden maksuohjelma voitaisiin pätkäistä kolmeen vuoteen."

©2019 DebtLex - suntuubi.com