Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Velallinen voi saada jatkossa haasteen puhelimitse

Velallisen haastamiseksi oikeuteen voi tulevaisuudessa riittää puhelinsoitto. Eduskunta hyväksyi lainmuutoksen sisällön perjantaina.

Lakiesityksen mukaan haaste voidaan antaa puhelimitse silloin, kun kysymys on kantajan riidattomaksi ilmoittamasta velka-asiasta. Tavoitteena on vähentää haastemiesten työtä ja vapauttaa voimavaroja vaikeimpien tehtävien suorittamiseen.

Lue: HS.fi 23.04.2010

Presidentinlinnan lamppurikkoja: Se oli protesti huonolle velkaneuvonnalle

Ulkovalaisimet sijaitsivat linnan edustalla ja apunaan rikkoja käytti kupariputkea. Paikalle hälytettiin poliisi, joka vei miehen mennessään.

Kuulusteluissa hän puolusteli tekoaan sillä, ettei hän saanut velkaneuvonnasta kunnon ohjeita opintovelkojensa maksuun ja työttömyys painoi päälle.

Iltasanomat 23.06.2009

Laman merkki tämäkin: perintätoimistot palkkaavat lisää

Maksamatta jääneet kulutusluotot ja yritysten laskut työllistävät perintätoimistoja yhä enemmän. Ne joutuvat palkkaamaan lisäväkeä. Kauppalehti 17.06.2009

Valtio korvasi velkojen vanhentumisen lamavelan perijälle

Valtio korvasi kaikessa hiljaisuudessa velkojen vanhentumisesta aiheutuneita tappioita roskapankista lamavelkoja ostaneelle perintäyhtiölle, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat. Lehden mukaan korvaus oli kymmenesosa alkuperäisestä kauppahinnasta, noin 10 miljoonaa euroa. YLE.fi 03.06.2009

Neuvoja ja malleja valituksen tekoon: Kuluttajavirasto avasi tukisivut operaattorien asiakkaille Digitoday 11.05.2009 Lue tästä! 

Kuluttajaviraston uusilta sivuilta löytyy perustietoa asiakkaiden puhelin- ja internetliittymiin liittyvistä oikeuksista.

Yhä useampi tarvitsee velkaneuvontaa HS 03.05.2009 Lue tästä!

Yhteydenotot talous- ja velkaneuvontoihin ovat lisääntyneet rajusti. Suurten kaupunkien velkaneuvonnoista kerrotaan, että velallisten soittamien puhelujen määrät ovat jopa kaksinkertaistuneet viime kuukausina.

Ruokakauppojen tarjoukset usein silkkaa huijausta KL 29.04.2009 Lue tästä!

Valtaosa kaupan näyttävästi mainostamista ruokatarjouksista on huijausta. Vain joka neljäs tarjous on oikeasti edullinen, paljastaa kuluttajille suunnatun verkkolehden Ruokamenot.fi:n tekemä laaja hintavertailu.

Osta auto omistajalta, muuten maksat kalliisti TS 29.04.2009 Lue tästä!

Autokaupanteon huumassa voivat vero- ja vakuutusasiat unohtua. Tarkista myös, ettei autoa ole poistettu liikenteestä. Sellaisella ajamisesta rapsahtaa muikeat sakot. Lue myös: Käytetyn auton koeajokin voi tulla kalliiksi, KL: Käytetyn auton ostajalle voi koitua ikäviä vero- ja vakuutusyllätyksiä, jos myyjä on jättänyt auton omistuksen rekisteröimättä, varoittaa Ajoneuvohallintokeskus AKE.

Takuun ei pitäisi kadota Kaleva 28.04.2009 Lue tästä!

Tohtiiko pesukonetta tai televisiota ostaa lopetusuhan alaisesta kodinkoneketjusta - jos laite hajoaa takuuaikana eikä takuun myöntänyttä yritystä ole enää olemassa, jääkö takuu kuolleeksi kirjaimeksi? Tai entä jos yritys menisikin konkurssiin?

Lue myös Etumaksuja kannattaa karttaa tästä! Kaleva 28.04.2009 Uskaltaako ostaa silmälasit liikkeestä, jonka emoyhtiö hakee velkasaneeraukseen pääsyä - voisiko käydä niin, että yritys ei pystyisikään toimittamaan asiakkaan jo maksamia laseja niin kuin piti?

Ylivelkaantuneiden velkapiina lyhyemmäksi? IS 18.04.2009 Lue tästä!

"Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) on valmis harkitsemaan velkajärjestelyn maksuohjelman lyhentämistä. Nykyinen viiden vuoden maksuohjelma voitaisiin pätkäistä kolmeen vuoteen."

Taantuma syvenee - Helsingin Pantti laajentaa

Panttilainauksen kysyntä on kasvanut voimakkaasti taloustaantuman syvetessä. Se sataa myös alan markkinajohtajan Helsingin Pantin laariin. Kauppalehti 06.04.2009

Suuri osa suomalaisista ei tiedä luottokorttivelkansa korkoa

Suomalaiset tuntuvat olevan varsin maltillisia luottokortin käyttäjiä. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan nuorista, 18–30-vuotiaista peräti 41 prosenttia ei omista luottokorttia. Nuorista luottokortin haltijoista viidennes kertoi, ettei käytä korttinsa luotto-ominaisuutta. HS.fi 02.11.2008

©2019 DebtLex - suntuubi.com