Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Velkaneuvonnassa suurimmalla osalla ei asuntolainaa

Voimakkaasti velkaantuneiden kotitalouksien osuus on noussut voimakkaasti koko 2000-luvun. Samaan aikaan varoitellaan jälleen korkojen noususta. Muun muassa Suomen Pankki on ilmaissut huolensa kotitalouksien velkaantumisesta. Lue: YLE.fi 18.05.2011

29.04.2009 Velkaneuvonnassa kuukausien jono, lue: Aamulehti

Talous- ja velkaneuvonta (klikkaa ja syötä kotikuntasi)

Laki talous- ja velkaneuvonnasta 71372000

Takuu-Säätiön Velkalinja puh. 0800 9 8009 arkisin 10.00 - 14.00.

Koska velkaneuvontaan uutisten mukaan on pitkät jonot, tarjoamme velkaneuvontaa sähköpostitse muutaman vuorokauden vastausajalla.

Neuvonta on maksutonta jos se ei edellytä toimenpiteitä, asiankirjoihin tutustumista tai taulukkolaskentaohjelman käyttöä. Jos neuvonta on maksullista, ilmoitamme siitä kysyjälle erikseen. Maksut pyrimme pitämään edullisina alk. 5€ + alv, yht 6,10 €.

Jos haluatte kysyä velkaneuvontaa, käyttäkää alempana vasemmalla mainittua Kysy meiltä -linkkiä.

Jos haluatte tarkistaa onko teillä tulojen/menojen ja velkojenne määrän vuoksi mahdollisuus vapaaehtoiseen tai viralliseen velkajärjestelyyn ja neuvomme asiassa, voitte täyttää alla olevan velkaneuvontalausunto-lomakkeen ja saada siihen vastauksen, ohjeemme ja suosituksemme nopeasti.

Koska lomake on varsin pitkä ja yksityiskohtainen, ehdotamme että tutustutte siinä kysyttyyn etukäteen ja tulostatte lomakesivun, hankitte tarvittavat tiedot lomakkeen täyttämiseen ja sitten täytätte lomakkeen, koska sitä ei voi keskeneräisenä tallentaa. Lomake perustuu velkajärjestelyhakemukseen tarvittaviin tietoihin.

Lomakkeella olevilla tiedoilla selvitetään maksuvaranne verrattuna tuloihinne, jonka perusteella voidaan lausua, onko teillä mahdollisuus velkajärjestelyyn (maksukyky), onko mahdollista (todennäköistä) yrittää vapaarhtoista velkajärjestelyä (käytännössä merkitsee onko mahdollista Takuu-Säätiön takaukseen), onko mahdollista ja millä toimenpiteillä selvitä veloista ilman järjestelyä ja minkä ajan puitteissa. Lomakkeen tietojen perusteella voidn myös arvioida maksuohjemaa ja maksuohjelman aikana käytettäviksenne jääviä varoja/kk sekä velkoihin käytettävää osuutta/kk.

Lomakkeella tarvittavat/annettavat tiedot tulisi olla mahdollisimman tarkkoja, koska lopulliseen velkajärjestelyhakemukseen (takaushakemukseen, selvitykseen vapaaehtoisesta velkajärjestelystä) tarvitaan tositteet ja dokumentit, joihin annetut summat perustuvat, pienet heitot eivät kuitenkaan vaikuta suuntaan tai toiseen.

Jos tarvitsemme lisätietoja/tarkennuksia, pyydämme niitä ennen lausunnon antamista.

Lomakkeella ei kysytä velkajärjestelyn edellytyksistä tai esteistä, otetaan kantaa ainostaan taloudellisiin seikkoihin ja niistä selviäviin ratkaisumahdollisuuksiin.

Koska asiassa joudutaan käyttämään taulukkolaskentaa ja vastaaminen vaatii aikaa ja vaivaa, lausunto on maksullinen 20-60 € + alv (24,40 - 73,60 €) mikä hyvitetään jatkossa,  jos hoidamme velkojenne vapaaehtoisen/virallisen velkajärjestelyn.

Jos tältä osin on kysyttävää, ottakaa yhteyttä Kysy meiltä-osion kautta.

Tampereen seudun velkaneuvontaan saa jonottaa nyt viisi kuukautta, kun viime syksynä jono oli kaksi kuukautta.Työttömyyden lisääntyminen alkaa näkyä jo apua tarvitsevien määrässä.

©2019 DebtLex - suntuubi.com