Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Erityisesti yksi yhtiö asialla - HS: Sähkösopimuksia myydään puhelimessa usein väärin

Momia kuluttajia harhautetaan sähkösopimusten puhelinmyyniisä, kertoo Helsingin Sanomat . Lehden mukaan kuluttajaneuvojille tulee joka kuukausi kymmeniä yhteydenottoja kuluttajilta, joita puhelinmyyjä on harhauttanut tekemään uuden, selvästi aiempaa kalliimman sähkösopimuksen. Lue: Talouselämä 28.02.2014

Kännykällä ostamiseen halutaan parempi kuluttajansuoja

Sähköisen viestinnän lainsäädännön uudistus on edennyt lausuntovaiheeseen. Muutoksilla pyritään muun muassa parantamaan kansalaisen kuluttajansuojaa kännykällä maksattaessa. Lue: Maaseudun Tulevaisuus 0504.2013

Lukijat: Puhelinmyynti pitäisi kieltää lailla!

Yli 90 prosenttia Koti-osion lukijoista kokee, että puhelinmyynti on ärsyttävä myyntikeino. Monen mielestä häiriköinti pitäisi kieltää lailla. Koti-osion lukijakysely oli tällä kertaa harvinaisen yksimielinen: puhelinmyynti koetaan ärsyttäväksi ja kiusalliseksi myyntikeinoksi. Lue: MTV3.fi 18.03.2011

Puhelinmyynnin härskiyksiä ei saada kuriin!

Puhelinmyynnin väärinkäytökset rehottavat edelleen Suomessa. Ihmiset saavat tuotteita tilaamatta, ja irtipääsy sopimuksista tehdään hankalaksi.

Puhelinmyyjät kauppaavat myös yhä huonommin puhelinkauppaan sopivia tuotteita, kuten mobiililaajakaistaliittymiä. Eniten tilanteesta kärsivät vanhukset ja heidän omaisensa.

Lue: HS.fi 30.05.2010

Lue myös:

Puhelinmyyjät kauppavat vanhuksille mokkuloita ja älypuhelimia

Puhelinmyynnin väärinkäytökset rehottavat edelleen Suomessa. Ihmiset saavat tuotteita tilaamatta, ja irtipääsy sopimuksista tehdään hankalaksi.

Turun Sanomat 30.05.2010

Näin puhelinmyyjä huijaa!

Kuluttajaliitto haluaisi lopettaa puhelinmyynnin tai tehdä siitä luvanvaraista.

- Minulla meni sähkölasku perintään, vaikka en edes tietänyt vaihtaneeni sähköyhtiötä, IS:n lukija kertoi kokemuksensa puhelinkaupasta.


Iltasanomat 01.06.2010

Kokemuksia puhelimyynnistä: Pillereitä ja "edullista" sähköä: Iltalehti 30.05.2010

"Pirkanmaalaisen vanhuksen kokemuksia puhelinmyynnistä:

- Vanhukselle tulee ilmoitus puhelinoperaattorin postilähetyksestä. Kodinhoitajat hakevat paketin, koska tyttären arvellaan ehkä tilanneen äidille uuden puhelimen. Vastaanottajat eivät tunnista paketin sisältöä, mutta vähitellen ilmenee, että kyseessä on mobiililaajakaistalaite eli mokkula. Vanhus ei keksi käyttöä laitteelle, koska ei poistu kotoaan juuri muualle kuin sairaalaan. Sopimuksen peruuttaminen osoittautuu työlääksi.

- Vanhukselle tulee paketti, jossa on erilaisia pillereitä. Hän ei kuitenkaan saa sairautensa vuoksi syödä muita kuin lääkärin määräämiä valmisteita. Ensimmäinen paketti tulee maksutta, sitten alkaa tulla laskuja. Tuotteen peruuttaminen hankalaa, koska kyseessä ruotsalainen yritys.

- Energiayhtiö lähettää tilausvahvistuksen "edullisesta" sähköstä. Sopimus tulee voimaan, ellei tilausvahvistusta peruuteta 14 vuorokauden kuluessa. Vanhuksella ei ole tarvetta vaihtaa energiayhtiötä.

- Aikakauslehtiyhtiöltä tulee jatkotilauslasku lehdestä, jota hänelle ei ole koskaan tullut. Asiakaspalvelusta kerrotaan, että lehti on tullut jo vuoden ja laskukin on maksettu. Sukulainen oli maksanut laskun, koska oli sekoittanut lehden lähes samannimiseen toiseen lehteen. Yhtään numeroa ei kuitenkaan tullut koko laskutetun kauden aikana."

©2019 DebtLex - suntuubi.com