Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Oman talouden hallinta:

Velkaantumisen ja mahdollisen ylivelkaantumisen välttämiseksi on oman talouden oltava hallinnassa. Koska tuloja on vaikeampi lisätä kuin menoja karsia, helpoin tapa pitää oma talous hallinnassa on suhteuttaa menot tuloihin kuin päinvastoin. Yllättävät tulonlisäykset tulisi pikemmin käyttää varautumiseen yllättävin menoihin tai lainan ylimääräiseen lyhentämiseen kuin säästämisen palkitsemiseen.

Koska oman talouden hallinta on helppoa kun menot ovat pienemmät kuin tulot, seuraavassa vinkkejä menojen pienentämiseen.

Takuu-Säätiön sivulta taloussuunnitelma voit ladata 5 viikon xls-taulukon ym. tarpeellista taloussuunnitteluun!

Säästäminen:

Säästämisestä löytyy hyvää tietoa useilta sivustoilta:

Katso myös linkit em. sivuilta.

Oman talouden budjetointi:

Säästämisessä ehdoton apu on oman talouden suunnittelu ja menojen budjetointi tuloihin. Tähän löytyy apua mm. seuraavilta sivuilta:

Balancion avasi kuluttajan verkkopalveluun

Vuonna 2008 perustettu helsinkiläinen Balancion on avannut oman talouden hallinnan verkkopalvelunsa suomalaisten luottoyhtiöiden ja pankkien asiakkaille. Yrityksen tavoitteena on korvata tarve manuaaliselle raha-asioiden seuraamiselle niin Microsoft Excelin kuin ruutuvihkon kanssa. Lue: Tietokone 20.11.2010, ja lue myös jo 17.11.2010 Tietokone!

Balancion ja parempi rahankäyttö - "800 euroa meni parkkisakkoihin"

Mitä ihmettä olen tehnyt lokakuussa? Uppo-outo palvelu kertoo minulle, että olen tuolloin käyttänyt monta sataa euroa enemmän rahaa kuin tavallisesti.

Lähempi tarkastelu paljastaa, että kysymys on samalle kuulle sattuneista eläin- ja hammaslääkärin vastaanotosta. Olen näköjään myös maksanut jäännösveroeräni kerrankin ajoissa.

Lue: Suomen Kuvalehti 18.03.2011

  • Finanzity (jos haluat vain kokeilla, klikkaa "älä asenna")

Taloustaidot retuperällä? - Pelaa netissä viisaaksi

Suomen Pankki on julkaissut verkossa pelattavan pelin, Finanzityn, jolla se pyrkii helpottamaan nuorten talousasioiden oppimista. Peli opettaa oman talouden hallintaa, selittää tärkeitä talouskäsitteitä ja kertoo keskuspankin toiminnasta. Lue: Kauppalehti 15.11.2010

Sähkö- ja energia: Energia on kohde jossa säästäminen näkyy kukkarossa sekä ekologissa jalanjäljessä. Energiansäästövinkkejä seuraavilta sivuilta:

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa, se käy helposti vaikka tästä! tai tästä!Vakuutukset:Vakuutuksissa voi säästää satoja euroja, ohjeet vakuutusten vertailuttamiseen tästä!, lue kuitenkin ensin vakuutusten vertailusta.Matka-, koti-, auto- ja nuorisovakuutuksia voi vertailla myös vertaa.fi:ssä.Aina voi pyytää yksilölliset vakuutustarjoukset eri vakuutusyhtiöiltä, FimNet, FK.Luotot:Säästöä voi hakea myös lainanhoito kuluissa, yhdistämällä luotot yhdeksi lainaksi ja kilpailuttamalla pankkeja korkomarginaaleissa, hoitamalla kalliit lyhytaikaiset luotot ns. järjestelyluotolla, josta enemmän velkajärjestelyosiossa. Lainanhoitokulujen vertaamisessa auttavat erilaiset lainalaskurit ja korkolaskurit:

Pankkeja kannattaa kilpailuttaa useaan otteeseen ja ilmoittaa että vertailee korkoja ja kustannuksia. Pikavipeistä pitää yrittää päästä eroon jos mahdollista, koska niissä todellinen vuosikorko ylittää nopeasti velkapääoman ja niistä aheutuu  helposti ongelmia.Jos sinulla on hyviä säästövinkkäjä kerro niistä!

©2019 DebtLex - suntuubi.com